Een mooi zwembad is pas af, als er sprake is van een kwalitatieve afwerking naar eigen smaak. Een lamellenafdekking is daarvoor de beste keuze, zowel optisch als technisch. Het profiel van de Overdrive lamel is specifiek ontwikkeld voor toepassing als zwembadafdekking, al meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit. De gehele vorm van de lamel is ontwikkeld om optimaal te presteren en isoleren. Dat geldt voor zowel de boven- (afloop water ter vermindering kalkafzetting) als ook de onderzijde (drijfvermogen en afkoeling). De einddop wordt in het profiel gekit zodat de lamellen waterdicht zijn en blijven en onderling niet verschuiven.

Polycarbonaat en PVC

De Overdrive lamellen zijn leverbaar in Polycarbonaat en PVC. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen Polycarbonaat en PVC? Indien Polycarbonaat qua eigenschappen vergeleken wordt met PVC wordt direct duidelijk dat het materiaal veel beter bestand is tegen hogere temperaturen en UV-belasting. Polycarbonaat is lichtdoorlatend waardoor de kamers in de solarlamellen snel en goed opwarmen, wat ook een directe eis is bij een solarlamel. Polycarbonaat, een thermoplastisch polymeer, is als materiaal ook zeker geen vreemde in andere industrieën waar slagvastheid een eerste eis is (bijv. auto- en vliegtuigindustrie). Denk hierbij ook aan een extreem goede bestendigheid tegen hagel. Concluderend is een Polycarbonaat lamel chemisch zeer resistent, transparant, duurzaam en slagvast.

Veiligheid

Een lamel biedt, indien afgerold, door de sterkte en het drijfvermogen, extra bescherming aan het zwembad. Door het zwembad te voorzien van een oplegrand of handrails kan de lamel, indien deze onder water geduwd wordt, nog extra worden ondersteund.
Hoe breder het profiel, hoe beter het drijfvermogen. Ook al is er een lamellenafdekking op een zwembad aanwezig, de verantwoordelijkheid voor veiligheid in en rondom het zwembad ligt altijd bij de zwembadbezitter zelf.

Solarlamellen

Het afdekken van het wateroppervlak maakt het verdampingsverlies nihil, wat essentieel is voor zowel een buiten- als binnenbad (ivm ontvochtiging).
Onafhankelijk van het materiaal, Polycarbonaat of PVC, geldt voor een solarlamel dat deze het zwembad bijzonder goed en effectief kan verwarmen. Doordat de solarlamel aan de bovenzijde transparant is ontstaat in de lamel een kaseffect en wordt de zwarte onderlaag zeer warm. Deze warmte wordt efficiënt afgevoerd en afgegeven aan het onderliggende zwembadwater.

Solar en transparante lamellen dienen, indien ze niet op het water drijven, tegen zonnestraling beschermd te worden. Ook moet oververhitting voorkomen worden door het tijdig en regelmatig inschakelen van de zwembadpomp. Bij solar- en transparante lamellen kan in het profiel condens ontstaan.

Overdrive

 • Unieke stevigheid, duurzaamheid en design
 • 3 waterdichte/gesloten kamers
 • Minder kalkaanslag door snelle waterafvoer
 • Zeer hoge UV bestendigheid bij Polycarbonaat lamel
 • Slimme einddoppen
 • Korte installatietijd
 • Exclusief onder private-label geproduceerd door T&A uit België.
 • Garantie PVC: 3 jaar, PC: 5 jaar
 • Verwachte levensduur: PVC unikleur: 10-15 jaar. PVC solar/transparant: 8-10 jaar. PC: 12-15 jaar.
 • Configureer elke afdekking via het online bestelsysteem. Maak zelf 24/7 offertes en bestellingen


Specificaties

 • Lamelbreedte: 60mm (PC Anti-Alg en Anti-Alg Alu look: 67,5mm), lameldikte: 14mm
 • Isolatiewaarde ƛ = 0,07W/mK (R=0,22m2K/W)
 • De PVC lamel heeft door de samenstelling van de PVC korrels (300 gram/m²) een wanddikte die nominaal boven de 1mm zit. Dat maakt de Overdrive lamel steviger en duurzamer in vergelijking met diverse andere merken lamellen.
 • De Polycarbonaat lamel heeft een nominale wanddikte van 0,9mm hetgeen ruim voldoende is aangezien zowel de treksterkte als slagvastheid (3x zo hoog als PVC) van Polycarbonaat hoger zijn dan die van PVC.
 • De Polycarbonaat lamel wordt door tri-extrusie geproduceerd waardoor de UV stabilisatoren als bovenlaag op het profiel wordt aangebracht, daar waar het ook de juiste bescherming biedt. Tevens zorgt dit ervoor dat de structuur van het profiel niet wordt verzwakt, wat door coëxtrusie wel het geval is.
 • De einddoppen van de Overdrive lamellen zijn voorzien van een opening wat 2 grote voordelen biedt:
  – de lamellen kunnen worden gemonteerd/gedemonteerd door deze in elkaar te schuiven of te klikken.
  – bij het reinigen van de lamel kan het vuil aan de zijkanten uit de open kamer worden gespoeld. Bij afgesloten einddoppen blijft het vuil achter in de “open” kamer van de lamel.
 • De bovenzijde van de Overdrive lamel is licht gebogen waardoor water sneller wordt afgevoerd en er minder kalkaanslag kan worden gevormd (zeker bij binnenbaden een groot voordeel).
 • De Overdrive lamel wordt op private-label geproduceerd, dit biedt gegarandeerde kwaliteit en volledige controle over de gebruikte grondstoffen.
 • Lamellen worden altijd geleverd inclusief linten van 2500mm en spoilerbeugels.
 • Elke afdekking wordt geleverd in een zeer hoogwaardige verpakking waarbij altijd 9 lamellen aan elkaar zijn geklikt. Dit bevordert een korte installatietijd.

Lees meer